Loading...

Sistematično inoviranje – TRIZ nivo 1

Inovativnost je ena najpomembnejših konkurenčnih prednosti današnjega časa. Dobrodošli na naši 3-dnevni delavnici TRIZ nivo 1, kjer boste odkrili moč metodologije TRIZ (Teorija reševanja inventivnih problemov). TRIZ je sistematičen pristop k reševanju problemov in je danes priznan kot ena izmed najmočnejših metod za inoviranje. Na tej delavnici se boste naučili osnov TRIZ metodologije, vključno s funkcijsko analizo, analizo vzrokov in posledic, idealnostjo, trendi evolucije inženirskih sistemov, protislovji in 40 inventivnimi principi.

Kdaj: 19.06.2024 – 21.06.2024 

Kje: Ljubljana oz. v podjetjih udeležencev (po dogovoru z udeleženci) 

Cena: Za prijave do 24.05.2024 nudimo 150 EUR popusta in cena znaša 800 EUR + DDV na osebo (redna cena je 950 EUR + DDV na osebo). 

Dodatna ugodnost v tem terminu:  vsaka 4. oseba iz podjetja je brezplačna.

Zakaj se udeležiti delavnice TRIZ nivo 1?

 1. Odkrijte skrite potenciale: S pomočjo metodologije TRIZ boste razvili sposobnost prepoznavanja in reševanja ključnih izzivov na načine, ki jih morda niste niti predvideli. Ta metoda vam omogoča, da odkrijete in izkoristite skrite potenciale vaših projektov in procesov.
 2. Pospešite inovacije: Svet se hitro spreminja in inovacija je ključnega pomena za preživetje in uspeh podjetja. TRIZ vam omogoča, da pospešite inovacije v vašem podjetju z identifikacijo in reševanjem težav na bolj učinkovit in ustvarjalen način.
 3. Izboljšajte produktivnost: Z uporabo TRIZ boste lahko izboljšali produktivnost vašega podjetja z zmanjševanjem časa in stroškov, potrebnih za reševanje problemov in izvedbo inovacij.
 4. Učite se od izkušenega trenerja: naš izkušen TRIZ strokovnjak bo vodil delavnico in vam omogočil, da se naučite najnovejših in najbolj učinkovitih metod in pristopov. Delavnico bo vodil Matej Hohnjec.
 5. Pridobite Certifikat TRIZ nivo 1: Po uspešnem dokončanju delavnice boste prejeli certifikat TRIZ nivo 1, ki dokazuje vaše znanje in sposobnosti v uporabi TRIZ metode. Zadnji dan izobraževanja se izvede pisno preverjanje znanja in udeleženci, ki uspešno opravijo test, bodo prejeli certifikat za nivo 1 izdan s strani podjetja 3ZEN.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti za izboljšanje vašega poslovanja in postanite vodilna sila inovacij v vaši industriji. Prijavite se zdaj in zagotovite svoje mesto na TRIZ nivo 1 delavnici!

Vsebina 3-dnevne delavnice TRIZ nivo 1:

 • Kaj je TRIZ? (osnove, zgodovina, princip delovanja,…)
 • Razmišljanje 9 polj (pregled sistema v različnih časovnih obdobjih in na različnih nivojih)
 • Funkcijska analiza (pregled komponent sistema in njihovih medsebojnih vplivov s poudarkom na funkcije)
 • Inkrementalna izboljšava (prvi prikaz možnosti manjših izboljšav funkcij v procesu)
 • Vrednostna analiza (prikaz razmerja funkcij komponent in njihovih cen)
 • Trimanje (poskus odstranitve komponente iz sistema)
 • Analiza izvornega vzroka (spoznavanje orodij za odkrivanje izvornega vzroka oz. najpomembnejšega protislovja za rešitev problema)
 • Transfer značilnosti (primerjava dveh ali več sistemov in prenos pozitivnih lastnosti iz enega na drug sistem)
 • Znanstveni efekti (obstajajo zbirke efektov, ki lahko olajšajo reševanje problemov)
 • 40 inventivnih principov (najbolj poznano orodje TRIZ-a, povzetki posplošenih rešitev iz pregleda patentov)
 • Tehnično protislovje (osnovno orodje za reševanje protislovij s pomočjo matrike protislovij in 40 inventivnih principov)
 • Fizikalno protislovje (orodje za reševanje protislovij s pomočjo separacijskih principov in 40 inventivnih principov)
 • Uvod v standardne inventivne rešitve (obstaja 76 standardnih rešitev za reševanje problemov)
 • Uvod v tehnično evolucijo (trendi in razvoj sistemov).

IMATE VPRAŠANJE O TEM IZOBRAŽEVANJU?

Delite to izobraževanje na socialnih omrežjih!