Na tej strani se nahajajo dobre prakse Cradle to Cradle certificiranih izdelkov.

1. Primer Cradle to Cradle “Gold”: BAYONIX (Švica)

Steklenica prihodnosti za pitje! Okusni užitek v pitju in brez vonja ter onesnaževal!

Izdelana je iz revolucionarne plastike, ki se lahko reciklira in kompostira. Varno za ljudi, živali in okolje!

Ima nevtralni okus in vonj, v proizvodnji uporabljene zdrave snovi, brez škodljivih snovi. Mikro vlakna so varna za biološko razgradnjo. Prva športna steklenica, ki je prejela certifikat Cradle to Cradle Certified ™ na ravni “Gold”.

Zelo lahka plastenka, v kateri je tekočina 100% obdana z materialom brez škodljivih snovi!

Prva športna steklenica, ki je 100% biološko primerna in 100% reciklirana.

Cradle to Cradle Certified ™ je blagovna znamka C2CPII.

Dobre prakse C2C
Slika 1: Dobre prakse Cradle to Cradle; plastenka Bayonix GOLD

2. Primer Cradle to Cradle “Gold”: WERNER&MERTZ – FROSCH (Nemčija, Avstrija)

Podjetje Werner & Mertz je samostojno razvilo surovino in formuliralo sistem ocenjevanja. Merilo je idejni Cradle to Cradle® projekt, ki ga spodbuja agencija za varstvo okolja (EPEA) – mednarodna raziskovalna in okoljska svetovalna institucija s sedežem v Hamburgu, ter EPEA Switzerland kot podjetje za implementacijo inovacij. Perspektiva zagovarja, da je Cradle to Cradle® v neposrednem nasprotju glede na načelo linearne ekonomije, znane kot “Cradle to Grave”. V tem konceptu se materialni tokovi tvorijo brez zavestnega upoštevanja varovanja naravnih virov.

Cradle to Cradle® temelji na bioloških in tehničnih ciklih, ne pa na oblikovanju izdelka. Izziv je načrtovanje napredka proizvoda skozi celoten materialni cikel. Materiali za izdelek morajo biti primerni za popolno in varno vrnitev v biosfero ali za predelavo in kakovostno ponovno uporabo. Ključnega pomena v procesu načrtovanja je razvoj celovite konotacije kakovosti s pozitivno opredelitvijo sestavin. Izdelki bodo v prihodnosti zasnovani tako, da bodo uporabni za materialne cikle. Potrebno je izboljšati kakovost recikliranih frakcij tako, da je možno recikliranje na enaki ali celo višji ravni. To so dobre prakse Cradle to Cradle.

Sestavine, vključno s pigmenti in aditivi, je potrebno izbrati, tako da se prepreči toksične učinke med uporabo in tudi v drugih fazah, kot so proizvodnja, recikliranje in ponovna uporaba. Surovo olje, na primer, uporabljeno enkrat, kot surovina za plastiko, ostane v krogu. Energijo, potrebno za recikliranje in vse ostale proizvodne procese, je potrebno pripraviti iz obnovljivih virov in na okolju čim bolj prijazen način. Dober primer tega je proizvodnja nove PET plastenke iz stare PET plastenke.

Dobre prakse C2C 1

Slika 2: Dobre prakse Cradle to Cradle; čistilo+embalaža WERNER&MERTZ Frosch GOLD

3. Primer Cradle to Cradle”Gold”: WOLFORD (Avstrija, Slovenija)

Wolford že od samega začetka izpolnjuje okoljske najvišje standarde, z učinkovito uporabo virov in ciljnimi ukrepi za zaščito in ohranitev sosednjih ekosistemov. Trajnost je del celotne odgovornosti, ki jo imajo aktivno v objemu več kot 60 let. Čas je, da podaljša dolgotrajno ekološko zavezanost znamke zunaj naših proizvodnih obratov.

Wolford s ponosom predstavlja prve nogavice in spodnje perilo, ki so varne za biološke cikle in / ali tehnične cikle. Wolford se je osredotočil na vso iznajdljivost, da bi premislil in preoblikoval osnovno dejavnost kolekcije s pristopom od zibke do zibke, ki bi lahko pomagal ustvarjati hranila v več bioloških ali tehničnih ciklih. To so dobre prakse.

S to inovacijo se Wolford močno zavzema za razvoj izdelkov, ki uporabljajo zdrave surovine, kemikalije in barvila, ki so varna za potrošnika, družbo in okolje.

Slika 3: Dobre prakse Cradle to Cradle; Certificirana linija ženskega spodnjega perila WOLFORD Aurora GOLD

4. Primer Cradle to Cradle “Gold”: LANZ NATUR COSMETICS (Švica)

Brez kompromisa, trajnostna, revolucionarna naravna kozmetika.

Spoštovanje do naše narave. Dobre prakse Cradle to Cradle.

Slika 4: Dobre prakse Cradle to Cradle; Certificirana kozmetična linija LANZ NATUR COSMETICS GOLD

Dobre prakse Cradle to Cradle so navedene iz različnih industrijskih okolij ….